Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kövér: Az új alkotmánnyal szimbolikusan lezárunk egy korszakot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 26.

Image"A Fidesz vezette kormánytöbbség új, demokratikus modellt épít." - jelentette ki Kövér László az MTI-nek adott interjúban. Az új alkotmányról elmondta: az egy mondatot hagy meg a mostaniból, és megőrzi a mai parlamentáris demokrácia intézményrendszerét. A házelnök elutasítja azt a felvetést, hogy a ma hatályban lévő az egyetlen lehetséges demokratikus modell, közjogi berendezkedés, annál demokratikusabb nincs, ahhoz képest csak féldemokrácia van.

Tovább...
 
Az Ajándék Te vagy! - Advent a Székesfehérvári Püspökségen Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2010. november 25.

ImageSajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Püspökség adventi programjait valamint a Vörösmarty Színház és Püspökség közös jótékonysági kiadványát. Spányi Antal püspök advent varázslatos időszakáról beszélt, ami minden emberek szívéhez közel van. Ilyenkor már mindenki azon gondolkozik, hogy kinek, mivel tudna örömet szerezni. „A Világ felé próbálunk nyitni és minél több emberrel szeretnénk kapcsolatot teremteni.”- mondta. Az egyik cél, hogy nem túl drága, de értékes ajándékot tudjon venni a látogató és a forgatagból egy kis csendes szigetbe érkezhessen az, aki a Püspökség udvarába jön.

Tovább...
 
A legsikeresebb politikai konstrukció a Fidesz-KNDP Nyomtatás E-mail
Írta: Hiradó, Fidesz   
2010. november 25.

Image"A KDNP soha nem látott módon megerősödött, ez egy politikai csoda." - jelentette ki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. Emlékeztetett, Giczy György elnöksége idején megszűnt a frakció, azóta viszont újjáépítették a pártot. Az Európai Unió és Magyarország történelmében soha nem volt példa arra, hogy ekkora támogatottságot szerezzen egy szövetség, mint a Fidesz-KDNP. - "Létrehoztuk a legsikeresebb politikai konstrukciót." - szögezte le Semjén, aki szerint a Fidesz egyedül biztosan nem szerzett volna kétharmadot.

Tovább...
 
Levéltári konferencia Hóman Bálint születésének 125. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 24.

ImageHóman Bálint születésének 125. évfordulója alkalmából tudományos konferenciát rendeztek ma Székesfehérváron, a Városháza dísztermében. A konferencián neves magyar történészek értékelték a politikai szerepvállalása miatt mindmáig vitatott szerepű történész munkásságát. A konferenciához olyan kiállítások kapcsolódnak, amelyek Hóman Székesfehérvárral kapcsoltos tevékenységét mutatják be.

Tovább...
 
Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Forsense, Fidesz   
2010. november 24.

ImageAz év végéhez közeledve elmondható, hogy 2010-ben sem a két választás, sem a felpörgött parlamenti vagy kormányzati munka nem rendezte át a pártok alapvető pozícióit. A Forsense novemberi felmérésének preferenciaadatai szinte megegyeznek a választások előtt mért értékekkel. Fél év kormányzás után a kormány és a miniszterelnök továbbra is bírja az emberek többségének bizalmát. Alacsony részvételi hajlandóság mellett a pártok támogatottsága nagyon közel áll a tavaszi választások előtti értékekhez.

Tovább...
 
Budapest hadat üzen a korrupciónak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. november 24.

ImageA fenyegetések nem tántorítanak el bennünket az új modell megvalósításától - jelentette ki György István a főváros új intézményi infrastruktúrájáról szólva a Városházán tartott sajtótájékoztatón kedden. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes átlátható működést, hatékonyságot és szakmaiságot ígért. 2009 nyarán, a BKV-botrány kirobbanásakor egyértelművé vált, hogy nem mennek rendben a dolgok a főváros cégeinél. Azóta több esetben nyomozás indult, és feljelentések is történtek. Ezek az ügyek a mai napig folyamatban vannak - jelentette ki György István.

Tovább...
 
Katalin nap Kati néni szobránál - és a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 24.

ImageZsíros kenyérrel és forralt borral kínálják a résztevőket a csütörtök esti mulatságon: a hagyományokhoz híven 17 órától kerül sor a Liszt Ferenc utcában, Kati néni szobránál a város Katalin-napi ünnepségére, ahol a Katalinokat egy szál virággal köszöntik. A programon köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán, a Felsőváros képviselője. Ezt követően a Tilinkó Zenekar vezetésével menet indul a Felsővárosba, a Szent Sebestyén templomhoz, s a batyús bálra.

Tovább...
 
Közmeghallgatás a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2010. december 9-én (csütörtökön) 9.00 órától 11.00 óráig a 2011. évi költségvetés főbb irányai és koncepciója tárgyában közmeghallgatást tart a Városháza Nagytermében, amelyre tisztelettel hívják és várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Szép ház, virágos porta Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageA „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma 2010. évben az alábbi célkitűzésekről határozott:„Szeretnénk elősegíteni egy kulturált, környezetbarát, vendégváró városkép kialakítását, a településkép esztétikus megjelenítésének fejlesztését. A kulturált, egészséges környezet továbbfejlesztése, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítása és növényekkel történő díszítése, illetve e célok közös megvalósításának elősegítése.”

Tovább...
 
"Meg kell osztani a bevándorlás elleni küzdelem terheit" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. november 23.

ImageOrbán Viktor biztosította a máltai kormányfőt vallettai hétfői tárgyalásukon: a magyar EU-elnökség idején képviselni fogja, hogy az illegális bevándorlás elleni küzdelem anyagi terheit osszák meg a tagállamok között. - jelentette a Times of Malta honlapja. Mint a magyar miniszterelnök hangsúlyozta vendéglátójának, Lawrence Gonzinak, átérzi a problémát, hiszen Magyarországnak is vannak olyan határai, amelyek egyben az EU külső határainak is számítanak. A két kormányfő abból az alkalomból találkozott, hogy januártól Magyarország tölti be félévre az EU soros elnökségét.

Tovább...
 
Főszerepben a tehetséggondozás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. november 23.

ImageImmáron 16. alkalommal rendezte meg a Kodolányi János Főiskola Székesfehérváron a főiskolai hallgatókat, oktatókat, kutatókat megmozgató Tudományos Diákköri Konferenciát. - A KJF kiemelt szerepet szán a hallgatók tudományos tevékenységének, melynek keretében általában minden évben kétszer, rendszerint április és november közepén, Tudományos Diákköri Konferenciát tart. A főiskolán 1999-ben útjára indult TDK-konferencia nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen az elmúlt 10 évben közel 300 hallgató szerepelt az országos, regionális és intézményi tudományos diákköri megmérettetéseken.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17843 - 17853 / 20505